Krajalnica grawitacyjna z napędem elektrycznym jest pierwszym z serii naszych projektów dla bydgoskiej MaGi.
Urządzenie przeznaczone jest do krojenia wędlin w małych sklepach, cateringu i gastronomii. Model ten powstał jako odpowiedź na potrzeby rynku – jest rozwiązaniem godzącym niską ceną z wysoką jakością produktu. Opracowaliśmy funkcjonalność, ergonomię i stylistykę urządzenia dedykowanego małemu przemysłowi. Wykonana jest z materiałów nierdzewnych o wysokiej gładkości. Jest to najmniejsze urządzenie w ofercie krajalnic MaGa.
Służy do krojenia wszelkiego rodzaju żywności na plastry o grubości do 16 mm, w sposób szybki i dokładny. Krajalnica jest zaprojektowana i wykonana w sposób zapewniający utrzymanie najwyższych warunków sanitarnych. Obsługa maszyny jest wyjątkowo prosta i maksymalnie bezpieczna. Krojenie odbywa się grawitacyjnie, bez potrzeby dociskania żywności.
Umocowana nad ostrzem noża ostrzarka umożliwia ostrzenie noża i utrzymanie jego ostrości. Krajalnica 310p2 jest produkowana w wersji standardowej i teflonowej (do sera).
Zespół maradDesign:
Marek Adamczewski, Krzysztof Kossak
Rok wdrożenia: 2011
Materiały: